NBA,BBL,AVRUPA basketbolunun yeri
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

TBBL|Fenerbahçe: 88 Galatasaray: 92

Aşağa gitmek

TBBL|Fenerbahçe: 88 Galatasaray: 92 Empty TBBL|Fenerbahçe: 88 Galatasaray: 92

Mesaj  Lebron_23 Cuma Haz. 13 2008, 15:56

TBBL play off final serisi ilk maçında Fenerbahçe’yi deplasmanda 88-92 mağlup eden Galatasaray seride 1-0 öne geçti.

Karşılamaya Galatasaray Vickie Johnson’un bulduğu sayı ile başlarken ev sahibi Fenerbahçe bu baskete pota altında Tamara Sutton Brown’un basketiyle karşılık verdi. Fenerbahçe taraftarlarının yoğun tezahüratları arasında oynanan karşılaşmanın ilk periyodu iki takımın karşılıklı bulduğu sayılarla geçti. Konuk ekip Galatasaray, daha çok Fenerbahçe’nin top kayıplarının ardından hızlı hücumlarla sayı bulurken, Fenerbahçe pota altı organizasyonları ve dış şutlarla sayılar buldu. İlk periyodun son 3 dakikasına girilirken savunma anlayışını sertleştiren Galatasaray, rakinin sayı bulmasını önlerken Işıl Alben ve Sophia Young’un dış atışlarda ki yüksek isabet yüzdesi ile öne geçerek farkı arttırmaya başladı ve maçın ilk periyodunu 15-24 önde tamamladı. Kendi sahasında seyircisi önünde ilk periyotta kötü bir performans sergileyen Fenerbahçe, ikinci periyotta da toparlanmakta zorluk çekti. İkinci periyoda hızlı başlayan Galatasaray’da Vickie Johnson ve Petra Ujhelyi’nin de skor katkı vermesiyle skor üstünlüğünü devam ettirdi. Galatasaray’ın etkili oyununa dış atışlarla yanıt vermek isteyen ev sahibi ekip Cappie Pondeter ile sayılar bulsa da farkı kapatmakta başarılı olamadı ve maçın ilk yarısı konuk ekip Galatasaray’ın 35-48’lik üstünlüğü ile tamamlandı.

Karşılaşmanın ikinci yarısına hızlı başlayan ise ev sahibi Fenerbahçe oldu. Özellikle Birsel Vardarlı’nın üst üste ulduğu basketlerle coşan sarı lacivertliler uyguladığı ser savunma ile de rakibini potasından uzak tutarak farkı hızla eritmeye başladı. Maçın üçüncü periyodunda Birsel Vardarlı’nın etkili oyunu ve sayılarıyla farkı eriten Fenerbahçe skoru bir ara 53-58’e taşıdı. Bu dakikadan sonra üst üste hücumlardan boş dönen sarı lacivertliler Galatasaray’ın sayılarına engel olamadı ve sarı kırmızılılar farkı yeniden on sayıya kadar çıkardı (55-65) Maçın son iki dakikasına bu skorla girilirken sahanın en iyi oyuncularından biri olan Birsel Vardarlı ve Cappie Pondexter ile sayılar bulan Fenerbahçe skoru 62-68’e taşıdı. Periyodun son 1.30 dakikasına girilirken oluşan skorun ardından Galatasaray Esra Şencebe’nin basketiyle 8 sayıya çıkardı (62-70) 3.periyodun geride kalan sürelerini iyi değerlendiren Galatasaray yeniden farkı 10 sayıya çıkarırken periyot Tamara Sutton Brown’un basketiyle 64-72 sona erdi. Karşılaşmanın final çeyreği Işıl Alben’in yaptığı top kaybı ve Svietlana Volyana’nın bulduğu basket ile başladı. Final periyoduna pot altında Nevriye Yılmaz ve Tamara Sutton Brown ikilisi ile başlayan sarı lacivertliler Nevriye’nin serbest atşlardan bulduğu basketlerle rakibine biraz daha yaklaştı. Her iki takımın Amerikalı oyuncularının karşılıklı attığı üç sayılık basketlerle maçın son 7 dakikalık bölümüne girilirken Galatasaray 6 sayılık farkı korumasını bildi (72-78) Üçüncü periyotta Birsel Vardarlı’nın etkili oyunu ve sayılarıyla farkı eriten Fenerbahçe son periyodun ilk dakikalarında ise Cappie Pondexter ile üst üste sayılar bulduğu farkı 2 sayıya kadar indirerek skoru 77-79 yaptı. Galatasaray’ın etkili oyuncularını ikili sıkıştırmalarla savunan Fenerbahçe iki hücumdan eli boş dönünce sarı kırmızılılar Didem Sarıca’nın üç sayılık basketiyle skoru 77-82 yaptı. Bu dakikadan sonra iki ezeli rakip karşılıklı sayılar bulurken maçın son 2.30 dakikalık bölümüne Galatasaray’ın 82-84’lük üstünlüğü ile girildi. Son derece çekişmeli geçen son bölümlerinde her iki takım da az hata ile oynamaya çalışırken son 50 saniyeye girilirken Galatasaray’ın 85-88’lik üstünlüğü vardı. Sophia Young’un basketiyle son 20 saniye kala biraz daha rahatlayan Galatasaray, yaptığı savunma ile de rakibinin sayı bulmasını önledi. Kalan saniyelerde Fenerbahçe farkı eritemeyince Galatasaray play off final serisinin ilk maçını 88-92 kazandı ve 1-0 öne geçti.


SALON: Caferağa Spor Salonu

HAKEMLER: Emin Moğulkoç, Fatih Arslanoğlu

FENERBAHÇE (88): Svetlana Volyana 4, Esmeral Tunçluer 3 (3 asist), Birsel Vardarlı 24 (4 ribaund, 4 asist), Nevriye Yılmaz 3 (5 ribaund), Gergena Bronzova Erdenay , Tamara Sutton Brown 26 (9 ribaund), Melike Bakırcıoğlu, Cappie Pondexter 24 (4 ribaund, 8 asist), Ebony Hofman 4 (7 ribaund, 4 asist)

GALATASARAY (92): Saynur Tozlu 2 Vickie Johnson 18 (8 ribaund, 6 asist) , Işıl Alben 13 (4 ribaund, 10 asist), Petra Ujhelyi 11 (2 ribaund), Sophia Young 23 (9 ribaund, 2 asist), Didem Sarıca 5 (1 ribaund, 1 asist), Esra Şencebe 20 (2 ribaund)

1.PERİYOT: 15-24
2.PERİYOT: 20-24
3.PERİYOT: 29-24
4.PERİYOT: 24-20 Türk Telekom, Barış Ermiş İle İmzaladı..
Clippers, Calderon’un Peşinde..
Lakers'da Vujacic'in Talipleri Artıyor..
Garbajosa, Toronto'dan Ayrılıyor
Efes Pilsen Milos Vujanic İle Anlaştı
Powell, Monarchs'ı Galibiyete Taşıdı..
Rivers: "Heyecan verici bir durum"
Phil Jackson: "Henüz seri bitmedi"
Pierce: "Çok önemli bir galibiyet aldık"
Garnett: "Şampiyonluğa çok az kaldı"
Celtics'den Staples Center Baskını..
Mersin Bşb.Bld.Aynur Metin İle Anlaştı
Y.Horosan: "Milli Takım Bizim İçin Çok Önemli"
Azovmash, Dijon Thompson'ı Kaptı..
Panathinaikos, Yıldızların Peşinde..
Arenas'a Orlando ve Lakers Kancası..
Pargo İçin Öncelik Hornets'da...
Aliağa Belediye, Mete Babaoğlu ile Anlaştı
Storm, Yıldızlarıyla Mercury'i Devirdi
Bulls'da, Vinny Del Negro Dönemi..
Kings'de Beno Udrih Belirsizliği..
Grizzlies, Monta Ellis'in Peşinde
Celtics'de Rajon Rondo 4.Maça Yetişiyor
Maggette, Teklifleri Dinleyecek..
Sonics'in Gözü Jerryd Bayless'de
Melo'nun Menajeri, İddialı Yanıtladı
Yao Ming'den Örnek Davranış
Arenas, Görüşmeleri Kendi Yapacak
C.Akyol: "Avrupa Şampiyonası'na katılacağız"
Yıldız Byn.Milli Takım Çalışmalarını Sürdürüyor
Asım Pars, Türk Telekom İle Anlaştı
Pistons, Michael Curry'i Basına Tanıttı

Diğer Haberler

basketbolseverler.com
Lebron_23
Lebron_23
NBA Amatörü
NBA Amatörü

Erkek Mesaj Sayısı : 140
Yaş : 25
Nerden : istanbul
Sevdiğiniz Oyuncular : lebron,kobe,hido.
Tuttuğu takım : galatasaray-orlando
Kayıt tarihi : 07/06/08

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz