NBA,BBL,AVRUPA basketbolunun yeri
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

A Milliler|Y.Horosan: "Milli Takım Bizim İçin Çok Önemli"

Aşağa gitmek

A Milliler|Y.Horosan: "Milli Takım Bizim İçin Çok Önemli" Empty A Milliler|Y.Horosan: "Milli Takım Bizim İçin Çok Önemli"

Mesaj  Lebron_23 Cuma Haz. 13 2008, 16:26

A Milli Bayan Takımımızın tecrübeli isimlerinden Yasemin Horosan Türk Milli Takımı’nın yerinin her zaman Avrupa Şampiyonası olduğunu söyledi.

Letonya’da yapılacak Avrupa Şampiyonası öncesinde 16 Ağustos – 13 Eylül tarihleri arasında grup elemelerinde mücadele edecek olan A Milli Bayan Takımının tecrübeli oyuncularından Yasemin Horosan, Türk Milli takımının Avrupa Şampiyonası’na katılamamasının daha düşünülemeyeceğini belirterek “Her şeyden önce milli takımın bizim için çok önemli olduğunu söylemeliyim. Türk Milli takımının yeri her zaman bu tür şampiyonalardır. Avrupa şampiyonasına katılmamak gibi bir şeyi kesinlikle düşünmüyoruz. Önümüzde yoğun bir hazırlık dönemi var. Bu dönemi en iyi şekilde değerlendirerek Avrupa Şampiyonası’nda ki yerimizi almak istiyoruz” dedi.

Geçtiğimiz sezon başında Beşiktaş Cola Turka’dan İtalya’nın Phard Napoli takımına transfer olan Yasemin İtalya’da geçirdiği sezonun kendisi için çok faydalı olduğunu ifade ederek şunları söyledi; “ İtalya’da çok güzel bir sezon geçirdim. Hem tecrübe açısından hem de basketbolum açısından benim için çok faydalı oldu bu deneyim. Play off’larda finale kadar gittik ancak finali kaybettik. Sezon başında bir kupa kazandık ve İtalya’da kupa kaldırma tecrübesini de yaşadım” İtalya basketbolu ile Türk basketbol arasında ciddi farklılıklar bulunmadığına da değinen Yasemin Horosan “Aslında İtalya’da oynanan basketbol ile ülkemizde oynanan basketbol arasında çok önemli farklılıklar yok. Benim her iki ülke basketbolu için yaptığım bir tespit var. Bayan basketbolu Türkiye’de daha çok fiziksel olarak oynanırken, İtalya’da ise maça günler kala rakibin setlerini ezberlemeye çalışıyorsun ve maçlar taktik savaşı şeklinde geçiyor” dedi

İtalyan takımı ile yollarını ayırarak Galatasaray ile el sıkışan Horosan Galatasaray’a transferi içinse “Uzun yıllar Beşiktaş Cola Turka’nın kaptanlığını ve başarısı için her şeyi yaptım. Şimdi yeni bir sayfa açılıyor. Her iki camiada çok büyük camialar. Bundan sonra Galatasaray’ın başarısı için elimden gelenin en iyisin sahaya yansıtmaya çalışacağım. Umarım hem benim için hem yeni takımım için hayırlısı olur” şeklinde konuştu.

basketbolseverler.com
Lebron_23
Lebron_23
NBA Amatörü
NBA Amatörü

Erkek Mesaj Sayısı : 140
Yaş : 25
Nerden : istanbul
Sevdiğiniz Oyuncular : lebron,kobe,hido.
Tuttuğu takım : galatasaray-orlando
Kayıt tarihi : 07/06/08

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz